Asımın Nesli Anaokulu Ön Kayıtlarımız Başladı

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

1.    GENEL AÇIKLAMALAR

AMAÇ

ü  Asımın Nesli Anaokulu 2024-2025  Eğitim Öğretim Yılı  için  kayıtlara ilişkin usul ve esasları belirlemek.

DAYANAK

ü  1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu,

ü  Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları yönetmeliği

BAŞVURU TAKVİMİ

Ön Başvuru Tarihleri

04 Mart 2024

02 Temmuz 2024

Kura Tarihi

02 Temmuz 2014

Kura Sonuçlarının ilanı

02 Temmuz 2014

Kontenjan boşluğu olması halinde  kayıt tarihleri

02  Temmuz 2024 ve sonrası

Açıklamalar:

ü  2018 doğumlu olup  ekim kasım ve aralık doğumlu çocuklar Asımın Nesli Anaokulu tam gün sınıflarına veli dilekçesi ile ana sınıfına kayıt yaptırabilirler.

ü  2019 doğumlu çocuklarımızın tamamı Asımın Nesli Anaokulu tam gün sınıflarına kayıt yaptırabilirler.

ü  2020 doğumlu olup, ocak şubat mart ve nisan doğumlu olan çocukların başvuruları kabul edilecektir.

ü  Kulüp ücretleri Temmuz ayı memur maaşları kat sayılarına göre belirlenip ilan edilecektir.

ü  Asımın nesli anaokulu kayıt yaptıran tüm veliler okulda yapılan sosyal etkinlik gezi gibi programlara katılım izni vermiş sayılırlar.

ü  2.024 2.025 eğitim öğretim yılında çiftçi mahallesi inan sokak dışında yarım gün kaydı kabul edilmeyecektir çırçır mahallesi inan sokak kayıtlı çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak sisteme düşecek öğrenci fazlalığı olması durumunda 2 Temmuz'da kura çekilerek sınıflar oluşturulacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

YARIM GÜN KAYITLARI

ü   Yarım gün  eğitimlerine, Milli Eğitim Bakanlığı  okul kayıt çevresine göre Çırçır mahallesi  inen sokak  nüfusuna bağlı Eylül 2024 sonu itibariyle 57-68 aylık çocukların kaydı  yapılır.

ü  Veliler okula gelerek veya online olarak kayıt  yapmalarına gerek yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  e-okul sistemine kayıtlar düşecektir.

ü  Kayıt yoğunluğu olması durumunda  02 Temmuz 2024 Tarihi saat 14.00’da Asımın Nesli Anaokulu’nda kura çekimi yapılacaktır.

TAM GÜN KAYITLARI

ü  2018   ekim kasım ve aralık doğumlu, 2019 doğumlu çocuklarımızın tamamı, 2020  ocak şubat mart ve nisan doğumlu olan çocuklarımız Asımın Nesli Anaokulu Tam gün eğitimlerine başvurabilirler.

ü  Başvuru ön kayıtları https://asiminnesli.meb.k12.tr/ adresi üzerinden alınacaktır.

ü  Başvuru sayısı  fazlalığı olması durumunda 02 Temmuz 2024  tarih saat 11.00’da Asımın Nesli Anaokulu’nda kura çekimi yapılacaktır.

ü  Kura tarihine kadar  yeterli başvuru olmazsa  talep önceliğine göre kayıtlar okul idaresi tarafından  gerçekleştirilecektir.

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

ü  02 Temmuz 2024 tarihi kura çekinden  sonra oluşan  sınıfların  kesin kayıt işlemleri veli dilekçesi ve başvuru  şartları oluşturularak okul idaresi taarfından yapılır.

DİĞER HUSUSLAR

ü            Kayıtuygulamakılavuzununyürütmesikayıt yürütmekomisyonunaaitolup, süreçle ilgili değişiklik yapma ve yeni kararlar alma hakkına sahiptir. Oluşacak değişiklikler karar defterineyazılarakokul websayfasındailan edilir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

OkulAdı