2024 5 sınıf sınav alımları

Nis

( Bilgisayarınızda yüklü değilse telefonunuz üzerinden giriş yaparak iletişim ağına bağlanabilirsiniz)

1- Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu Web sayfasından online başvuru yapılır.

2-Online başvurunuz tamamlandığında okulunuz tarafından Online Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir. Online kayıt formuna işlediğiniz GSM numaranıza toplantı tarihi bilgilendirme mesajı atılacaktır.

3-Online toplantıya katılıp süreç hakkında bilgi alan veliler Asımın Nesli İHO'ya gelerek komisyonla tanışır ve sınava giriş belgesi alır.

4-12 Mayıs ve 26 Mayıs 2024 Tarihlerinde  2  sınav uygulanacaktır. Öğrencimiz 2 sınavdan birine veya her ikisinede girebilir. Her iki sinav sonucundan en yüksek aldığı puana göre başarı sıralaması yapılacaktır. Bu süreç 26  Mayısta  tamamlanacaktır.

5-Başarı sıralamasına göre 20 öğrenci tercihleri doğrulsunda Yabancı dil sınıfına, 100 öğrenci hafızlık bölümüne alınarak 24  Haziran -09   Ağustos tarihleri arasında yaz okuluna alınır. Yaz okulu mecburidir.

6-*Yabancı dil sınıfına, akademik başarı sıralamasına göre 20 öğrenci,

*Hafızlık projesine, yaz okulu sonrasında mülakatta başarılı olan 40 öğrenci,

*Yaz okulu sonrasında  Hafızlık kontenjanına giremeyen ancak akademik puani yabancı dil sınıfı puan aralığında olan öğrencilerin değerlendirilmesi yürütme komisyonu taarfında yapılacaktır.

May

Geçmiş yıllarda uygulanan  sınavlarda kullanılan sorulardan oluşan  deneme sınavı oluşturulmuştur. Sınav tarihine kadar eklemeler yapılacaktır.

Soruların zorluk kolaylık durumları ve soru sayıları gerçek sınava örnek teşkil etmeyebilir.