2024 5. Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı Başvuruları Başladı

1- Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu Web sayfasından online başvuru yapılır.

2-Online başvurunuz tamamlandığında okulunuz tarafından Online Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir. Online kayıt formuna işlediğiniz GSM numaranıza toplantı tarihi bilgilendirme mesajı atılacaktır.

3-Online toplantıya katılıp süreç hakkında bilgi alan veliler Asımın Nesli İHO'ya gelerek komisyonla tanışır ve sınava giriş belgesi alır.

4-12 Mayıs ve 26 Mayıs 2024 Tarihlerinde  2  sınav uygulanacaktır. Öğrencimiz 2 sınavdan birine veya her ikisinede girebilir. Her iki sinav sonucundan en yüksek aldığı puana göre başarı sıralaması yapılacaktır. Bu süreç 26  Mayısta  tamamlanacaktır.

5-Başarı sıralamasına göre 20 öğrenci tercihleri doğrulsunda Yabancı dil sınıfına, 100 öğrenci hafızlık bölümüne alınarak 24  Haziran -09   Ağustos tarihleri arasında yaz okuluna alınır. Yaz okulu mecburidir.

6-*Yabancı dil sınıfına, akademik başarı sıralamasına göre 20 öğrenci,

*Hafızlık projesine, yaz okulu sonrasında mülakatta başarılı olan 40 öğrenci,

*Yaz okulu sonrasında  Hafızlık kontenjanına giremeyen ancak akademik puani yabancı dil sınıfı puan aralığında olan öğrencilerin değerlendirilmesi yürütme komisyonu tarafından yapılacaktır.

24-02-2024

Yayın: 21.03.2023 - Güncelleme: 29.02.2024 18:10 - Görüntülenme: 7133